Tygodniowe menu
JADŁOSPIS
od 10.11.2025r. do 14.11.2025r.
Pogrubioną czcionką zaznaczone są produkty zawierające alergeny.
|
|
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
Poniedziałek 10.11.2025
|
Chlebek pszenny/razowy ( pszenica, żyto, nasiona sezamu, gluten) z masłem (mleko). wędlina, powidła śliwkowe, papryka, Kakao (mleko). |
Chrupki kukurydziane i mus owocowy, |
Zupa jarzynowa (seler, mleko) z ziemniakami, (jajka, gluten). Naleśniki (jajko, mleko, gluten) z serem białym (mleko) polewa truskawkowa, Kompot wieloowocowy |
Chlebek pszenny/razowy ( pszenica, żyto, nasiona sezamu, gluten) z masłem (mleko) z wędliną, ogórek kiszony, Herbata owocowa, |
|
Wtorek 11.11.2025 |
|
Święto |
|
Niepodległości |
|
Środa 12.11.2025
|
Płatki żytnie na mleku, Chlebek pszenny/żytni(pszenica, żyto, nasiona sezamu, gluten) z masłem (mleko) pasta z tuńczykiem ( ryba, jajko, mleko), wędlina, papryka, Herbata z miodem, |
Gruszka. |
Pazibroda z ziemniakami(seler). Gulasz mięsny, Makaron penne (pszenica, jaja), mix sałat, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe z jogurtem naturalnym (mleko), Kompot wieloowocowy. |
Shake bananowy(mleko), Ciasteczka owsiane (pszenica, gluten może zawierać jajko, orzechy)
|
|
Czwartek 13.11.2025 |
Chlebek pszenno-żytni, (pszenica, żyto, nasiona sezamu, gluten) z masłem (mleko) wędlina, pomidor, humus z pieczonych warzyw(papryka, marchewka, pietruszka, seler), Kawa inka (mleko) . |
Melon
|
Grochowa(seler) z natką pietruszki. Pulpet drobiowy w sosie koperkowym (pszenica, jaja, mleko), kasza pęczak (gluten), Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym (mleko), Kompot wieloowocowy |
Herbatniki(pszenica, gluten może zawierać jajko, orzechy),
Pomarańcza,
Sok wieloowocowy, |
|
Piątek 14.11.2025
|
Grahamka(pszenica, żyto, nasiona sezamu, gluten) z masłem (mleko), twarożek (mleko) ze szczypiorki, wędlina, ogórek świeży, Herbata z żurawiną, |
Mandarynka |
Zupa pomidorowa (seler, mleko) z makaron krajanka(gluten, jajko). Paluszki z ryby (ryba, jajka, gluten), ziemniaki, Gotowana mini marchewka,
kompot owocowy
|
Chałka(gluten,mleko) z masłem(mleko) i miodem, Mleko, |
Dzieci w ciągu dnia mają nieograniczony dostęp do wody !
W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.
|
Rodzaj alergenu |
|
Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie. |
|
Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
|
Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
|
Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
|
Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
|
Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
|
Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą) |
|
Orzechy tzn. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce (oraz produkty z nich wytworzone oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
|
Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie. |
|
Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie. |
|
Ziarna sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie. |
|
Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przybliżeniu na całkowita zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców. |
|
Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
|
Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka.


