Tygodniowe menu
JADŁOSPIS
od 24.11.2025r. do 28.11.2025r.
Pogrubioną czcionką zaznaczone są produkty zawierające alergeny.
|
|
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
Poniedziałek 24.11.2025
|
Płatki żytnie na mleku, Pieczywo pszenne/razowe ( pszenica, żyto, nasiona sezamu, gluten) z masłem (mleko), wędlina, serek do smarowania pieczywa, papryka, Herbata owocowa, |
melon |
Zupa pomidorowa (mleko, seler) z ryżem z natką pietruszki, Bitki wieprzowe w sosie własnym, puree (mleko) ziemniaczane, surówka z kapusty białej, marchewki i jabłka,
Kompot wieloowocowy |
Herbatniki (pszenica)
Kiwi,
Woda z cytryną, |
|
Wtorek 25.11.2025 |
Bułka grahamka(pszenica, żyto, nasiona sezamu, gluten) z masłem (mleko),pasta z jajka (jajka) ze szczypiorkiem, wędlina, cząstka pomidora, sałata masłowa, Herbata z cytryną, |
0/5 jabłka
|
Rosół (seler) z makaronem (gluten) z natką pietruszki,. Gulasz wieprzowy(mięso od szynki, włoszczyzna (seler), papryka), kasza bulgur (gluten), surówka z buraczków czerwonych,
Kompot owocowy. |
Piegusek (jajko, mleko, gluten), cząstka pomarańczy, Mleko, |
|
Środa 26.11.2025
|
Pieczywo mieszane, bułka paryska (pszenica, żyto, nasiona sezamu, gluten) z masłem (mleko), twarożek (mleko) na słodko z brzoskwinią, wędlina, papryka, szpinak, Kakao (mleko). |
gruszka |
Zupa z fasoli szparagowej (seler, mleko) z ziemniakami i natką pietruszki. Krokiety z mięskiem mielonym drobiowym (jajka, gluten, mleko) , Gotowany mix warzyw(brokuł, kalafior, mini marchewka)
Kompot wiśniowy |
Chlebek kukurydziany, Shake bananowy ( mleko), Biała rzodkiew do pochrupania, |
|
Czwartek 27.11.2025 |
Pieczywo pszenno-żytnie, bułka paryska (pszenica, żyto, nasiona sezamu, gluten) z masłem (mleko) wędlina, humus z marchewki, rzodkiewka, sałata karbowana,
Kawa inka (mleko) . |
banan |
Zupa krem z dyni ( seler mleko) z grzankami (gluten), Pierogi z białym serem twarogowym (jajka, gluten, mleko),polewa jogurtowo (mleko) -malinowa , Kompot wieloowocowy. |
Tost ( pszenica, żyto, nasiona sezamu, gluten)z masłem (mleko), kiełbasa żywiecka, ogórek świeży, ketchup(seler), Herbata z owoców leśnych, |
|
Piątek 28.11.2025
|
Płatki orkiszowe na mleku, Pieczywo pszenno/żytnie(pszenica, żyto, nasiona sezamu, gluten) z masłem (mleko), wędlina, ser salami (mleko), cykoria, rzodkiewka, Herbata z żurawiną, |
mandarynka |
Zupa pieczarkowa z makaronem muszelki (seler, mleko,gluten) i koperkiem. Pulpet z ryby (jajka, ryba, gluten), ziemniaki, Surówka z selera, marchewki i jabłka,
Kompot owocowy. |
Rogal maślany(gluten, jajko) z masłem(mleko)i dżemem truskawkowym,
Mleko z miodem, |
Dzieci w ciągu dnia mają nieograniczony dostęp do wody !
W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.
|
Rodzaj alergenu |
|
Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie. |
|
Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
|
Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
|
Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
|
Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
|
Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
|
Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą) |
|
Orzechy tzn. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce (oraz produkty z nich wytworzone oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
|
Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie. |
|
Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie. |
|
Ziarna sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie. |
|
Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przybliżeniu na całkowita zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców. |
|
Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
|
Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka.


