Tygodniowe menu

Poniedziałek 24.06.2019 r.

Pierwsze Śniadanie

Płatki kukurydziane z mlekiem, wędlina,  dżem 100% owoców,  ogórek,  chlebek  żytni, herbata z cytryną.

Drugie Śniadanie

Jabłko.

Obiad

Zupa ogórkowa z ziemniakami.

Pieczone udko z kurczaka, bukiet warzyw, ziemniaki,  kompot owocowy.

Podwieczorek

Kefir z truskawkami, herbatniki.

 

Wtorek 25.06.2019 r.

Pierwsze Śniadanie

Jajko w sosie majonezowo-jogurtowym, kiełbasa krakowska, kiełki,  rogal z makiem,  herbata owocowa.

Drugie Śniadanie

Arbuz.

Obiad

Zupa z fasolki szparagowej z

Łosoś pieczony, ziemniaki, sałatka letnia, kompot owocowy.

Podwieczorek

Sernik na zimno z malinami, herbata.

 

Środa 26.06.2019 r.

Pierwsze Śniadanie

Kasza manna na mleku, wędlina, ser do smarowania pieczywa, pomidor, szczypior,  chleb orkiszowy,  herbata z cytryną.

Drugie Śniadanie

Truskawki.

Obiad

Krem z kalafiora, grzanki.

Gulasz wołowy w sosie własnym, pampuchy drożdżowe,  surówka z ogórka , młodej marchewki i  cebuli, kompot owocowy.

Podwieczorek    

Grahamka, twaróg na słodko z owocem granatu,  herbata z cytryną.

 

Czwartek 27.06.2019 r.

Pierwsze Śniadanie

Pasztet mięsno-warzywny, ser żółty,  papryka zielona, kajzerka z ziarnami,      kawa „Inka” z mlekiem.

Drugie Śniadanie    

Brzoskwinia płaskoowocowa.      

Obiad

Zupa koperkowa z ziemniakami.

Indyk po chińsku, ryż, kompot owocowy.

Podwieczorek

Chipsy natural,  sok owocowy.

 

Piątek 28.06.2019 r.

Pierwsze Śniadanie

Sałatka z tuńczyka (tuńczyk w oleju, groszek zielony, papryka, jajka)wędlina, chlebek regionalny, herbata owocowa.          

Drugie Śniadanie

Mix warzyw (papryka, rzodkiewka, marchew).

Obiad

Barszcz ukraiński z ziemniakami.

Knedle z truskawkami (wyrób własny), kompot owocowy.

Podwieczorek      

Kabanos, pieczywo, cząstka ogórka, herbata.

 

Jadłospis może ulec zmianie!

 

W ciągu dnia, dzieci mają nieograniczony dostęp do wody.


W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

Źródłami tych substancji są:

– mleko i produkty pochodne, ryby ;

– zboża zawierające gluten tj. pszenica, orkisz, żyto, jęczmień, owies;

– jajka i produkty pochodne; 

– orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

– migdały, orzechy laskowe,  brazylijskie, nerkowe, włoskie;

– seler i produkty pochodne.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy,produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz  ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano,bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka.