Tygodniowe menu

Poniedziałek 22.04.2019 r.

Pierwsze Śniadanie

Drugie Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

Wtorek 23.04.2019 r.

Pierwsze Śniadanie

Płatki kukurydziane z mlekiem, wędlina,  dżem 100% owoców, chlebek barowy, herbata z cytryna i miodem.

Drugie Śniadanie

Nasiona słonecznika, sok.

Obiad

Krupnik z ziemniakami.

Spaghetti mięsno-warzywne, kompot owocowy.

Podwieczorek

Budyń,  biszkopty.

 

Środa 24.04.2019 r.

Pierwsze Śniadanie

Rogal z makiem, kiełbasa krakowska, ser żółty, papryka 3-kolory,  chlebek żytni, herbata.

Drugie Śniadanie

Winogrona.

Obiad

Krem z warzyw, grzanka.

Udko pieczone, ryż,  bukiet warzyw,  kompot owocowy.

Podwieczorek

Chałka, kawa orkiszowa z mlekiem.

 

Czwartek 25.04.2019 r.

Pierwsze Śniadanie

Płatki jęczmienne na mleku, serek do smarowania pieczywa, pomidor, pieczywo mieszane, herbata z cytryną.

Drugie Śniadanie

Gruszka.

Obiad

Barszcz biały z ziemniakami.

Befsztyk, ziemniaki, buraczki ,   kompot owocowy.

Podwieczorek

Chleb razowy ze słonecznikiem, pasta z jajek, rzodkiewka herbata owocowa.

 

Piątek 26.04.2019 r.

Pierwsze Śniadanie

Kanapka z wędliną, ser żółty, mix warzyw,  chlebek barowy,  herbata  z cytryną.

Drugie Śniadanie

Gr, I, II, III, IV- owoc                                                                                                                                                                             Gr V, VI – kanapka z wędliną , żółtym serem,   parówki jedynki, banan, herbatniki, woda mineralna.

Obiad

Zupa fasolowa z ziemniakami.

Ryba smażona, fasolka szparagowa, ziemniak, kompot owocowy.

Podwieczorek

Sernik (wyrób własny), sok owocowy.

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE !

 

W ciągu dnia, dzieci mają nieograniczony dostęp do wody.


W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

Źródłami tych substancji są:

– mleko i produkty pochodne, ryby ;

– zboża zawierające gluten tj. pszenica, orkisz, żyto, jęczmień, owies;

– jajka i produkty pochodne; 

– orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

– migdały, orzechy laskowe,  brazylijskie, nerkowe, włoskie;

– seler i produkty pochodne.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy,produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz  ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano,bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka.